MENIU
- Gustări Reci
- Gustări Calde
- Salate Aperitiv
- Ciorbe & Supe
- Pește
- Mâncăruri Gătite
- Specialități Măcelărești
- Grătar la Jar
- Salate
- Garnituri
- Brânzeturi & Diverse
- Deserturi
Afumături (100gr)
30 lei
Şunci, costiţe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnaţi picanţi şi multe altele, preparate după reţete clasice cu ingrediente naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.
Piept de rață afumat (100gr)
45 lei
Maturat în sare cale de două săptămâni şi lăsat la fum până rezultă ce urmează...
Muşchiuleţ/File crud afumat de porc Mangaliţa (100gr)
44 lei
Din carmangeria proprie
Terină de rață cu dulceață de arpagic (100gr)
52 lei
După o reţetă împrumutată de la profesorii din Franţa. Cuprinde ficat de rață îndopată, vin de Porto, mirodenii şi este însoţită de o dulceaţă de arpagic.
Foie gras entier cu dulceață iute de portocală & jeleu de tămâioasă (100gr)
78 lei
Am găsit rețeta în cartea D-nei Ecaterina Colonel Steriate, publicată 1871, ne-a plăcut și o reintroducem în circuitul gastronomic românesc.
Biftec tartar (100/50gr)
72 lei
Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii
Răcitură de curcan cu ou de prepeliță (130gr)
32 lei
Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbietoare
Salată de păstrăv afumat cu linte neagră și gulie (180gr)
45 lei
Salată Boeuf (200gr)
39 lei
Mâncare strict românească (dar cum să-i spui "Salată de Bou"), având la bază o salată nemțească amestecată inspirat cu "mayonnaise"-a franțuzească
Icre de știucă
38 lei
Preparate simplu după rețeta originală a familiei mantu din Galați
Batog de pește cu sos de hrean (80/50gr)
40 lei
Ades întâlnit pe mesele moroștenilor, între două carafe de palincă
Zacuscă de casă (ușor picantă) (200gr)
37 lei
Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor (Rețetă proprie)
Zacuscă Boierească cu hribi (180gr)
44 lei
La fel ca prima, dar înnobilată de ciuperca la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știe omu' ce bagă în gură când intră în pitarie
Fasole făcăluită (200/30gr)
28 lei
Pusă la muiat de cu seară. fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă, trasă în puțin ulei cu boia dulce
Salată de vinete (200gr)
34 lei
Proaspăt coapte la flacără și amestecate cu solzișori de ceapă
Tuslama regală din muchie și mură (300gr)
42 lei
Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte. Tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile bucureștene. O repunem pe listă. (Aici, varianta originală.)
Măduvă în osul ei (900/40gr)
49 lei
Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de hrean.
Jumări boierești (170/20gr finit / 250/20gr crud)
39 lei
Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf.
Hamsie crocantă cu mujdei și mămăliguță (150/50/250gr finit / 200/50/250gr crud)
42 lei
Fălcuțe de porc la garniță (150gr)
52 lei
Altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare.
Jumări de somn (180/50/20gr finit / 200/50/20gr crud)
56 lei
Parfumate cu usturoi și prăjite la foc iute ca să mai cereți o porție!
Chifteluțe Zexe (180gr finit / 250gr crud)
42 lei
Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altă dată. (Rețetă proprie.)
Dovlecei crocanți cu sos răcoritor de iaurt (180/150gr)
39 lei
Ușor, de vară.
Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliţă umplută cu trufe negre şi dressing de ridiche şi boabe de muştar (300gr)
52 lei
Frunze de salate cu dressing de portocală şi andive cu pipote confiate de raţă, piept de raţă afumat şi foie gras (300gr)
54 lei
Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă şi seminţe de rodie (300gr)
56 lei
Frunze de spanac cu dressing de zmeură cu brânză de capră, seminţe de dovleac coapte (300gr)
56 lei
Frunze de salată cu avocado, roşii de grădină, chives, seminţe de dovleac şi dressing de lămâie (300gr)
48 lei
Ciorbă de burtă (schembea) (100/300gr)
33 lei
Adusă de turci şi adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână şi gălbenuş, zarzavat şi oţet, ciorbă de burtă ce a trezit din mahmureala generaţii de-a rândul, este acum piesă de rezistenţă în patrimoniul culinar naţional.
Ciorbă de potroace (din pui de curte) (100/300gr)
32 lei
Se ia un pui de ţară, se fierbe cu zarzavaturi, se acreşte la limita suportabilului rezultând astfel o zeamă ce scoate băutura din cheflii şi untul din bucătari.
Ciorbă de perişoare (100/300gr)
32 lei
Din carne tocată fin şi fiartă scurt în borş de tărâţe.
Borş bucovinean cu ciuperci (80/300gr)
30 lei
Pentru că mai sunt şi muşterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncaţi!
Supă clară din coadă de bou cu fidea (120/300gr)
34 lei
Saramură de crap (200/250/10gr finit / 250/250/10gr crud)
69 lei
Cu mămăliguţă şi ardei iute (reţetă dobrogeană)
Crap fript sau prăjit (200/250/10gr finit / 250/250/10gr crud)
64 lei
Cu sos de usturoi, ardei iute şi mămăliguţă (reţeta bunicii).
Rondele de sturion (160/180gr finit / 200/180gr crud)
88 lei
Peşte nobil, pescuit legal de prietenul Dan Rusan. Perpelit la jar şi servit cu o garnitură de spanac preparată după reţeta lui Viorel de la Poarta Schei.
Calcan de Marea Neagră la grătar sau prăjit (80/60/70gr finit / 100/60/70gr crud)
42 lei
Cu salată şi sos de lămâie, sos de usturoi şi sos de iaurt cu castraveţi.
Creveți Black Tiger în sos de unt (140/60gr finit / 250/60gr crud)
97 lei
Cu vin și un parfum de usturoi.
File de șalău cu sos de capere (180/100gr finit / 200/100gr crud)
74 lei
Românesc, pentru ca avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere şi cartofi natur.
Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir (140/180gr finit / 200/180gr crud)
86 lei
Adus de peste mări și țări.
Caracatiță la grătar (160/60/70gr finit / 200/60/70gr crud)
119 lei
Cu salată şi sos de lămâie, sos de usturoi şi sos de iaurt cu castraveţi.
Scoici de Marea neagră în sos de vin alb și lemon grass (700/150gr)
69 lei
Rasol de berbecuţ cu garnitură de piure prăjit (300/200gr)
80 lei
Copt îndelung cu mirodenii proaspete şi cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom.
Tocăniţă de viţel cu mămăliguţă pripită (200/250gr)
65 lei
Tocăniţă răzăsească din carne de viţel, adaptare fericită a unei reţete culese şi publicată de Radu Anton Roman.
Fălcuţe de viţel în sos de vin (200/170gr)
85 lei
Nu le-am găsit pe la noi decat crude, le-am fiert vreo zece ore şi le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Şi lângă acestea am aşezat un piure prăjit cu ceapă.
Pulpă de raţă confiată (180/200gr)
69 lei
Cu garnitură de varză şi ardei iute, bună de te ascunzi ca să o mănânci singur.
Ruladă de curcan la cuptor cu budincă de cartofi cu nucșoară (200/170gr)
68 lei
Aromată cu salvie și rozmarin, în sos scăzut de vin.
Ficat de raţă îndopată (sau Foie Gras) (200/180gr)
120 lei
Pus la foc iute şi servit cu o garnitură de gutui glasate.
Sărmăluţe din carne de porc mistreţ în foi de varză cu garnitură de varză călită şi mămăliguţă (200/150/250gr)
69 lei
Sărmaluţe potrivite cu grijă şi mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor (reteţă originală de la Hanu' Ancuței).
Sarmale din piept de gâscă în foi de viță (200/50gr)
78 lei
Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenţia dumneavoastră.
Tocăniţă de ciuperci cu gălbiori şi hribi (300/250gr)
58 lei
Servită cu garnitură de mămăliguţă pripită. Reţetă muntenească cu ciuperci nobile.
Chifteluţe marinate de dovlecei cu garnitură de piure cu busuioc (300/150gr)
56 lei
Reţetă de la mănăstirea Agapia.
Creier de vițel (76gr finit / 100gr crud)
29 lei
După cum alegeţi, la pergament, în pesmet sau măcelăresc.
Pizdulice (80gr finit / 100gr crud)
28 lei
Piesă uitată şi rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobste era mâncată de parlagii; frăgezimea acestui muşchi neexersat este cu totul deosebită.
Momițe (70gr finit / 100gr crud)
28 lei
Mare delicatesă în Franţa de-o mănâncă numai bogaţii. Până şi-or da seama şi ai noştri la preţul de numai...
Fudulii de tăuraș (50gr finit / 100gr crud)
28 lei
Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare şi mirodenii şi fripte apoi la jar.
Măduvioare (75gr finit / 100gr crud)
28 lei
Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, după cum vă e poftă.
Pastramă de curelușă (70gr finit / 100gr crud)
34 lei
Altă specialitate măcelărească fragedă, muşchi abdominal minuscule, greu de decupat. Noroc cu Iulian!
Ficat de viţel de lapte (60gr finit / 100gr crud)
32 lei
Opţional cu sos de măduvă de vită scăzut cu vin roşu.
Din carmangeria noastră
Patricieni (155gr finit / 200gr crud)
56 lei
Piesă de rezistenţă a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri şi arome a fost o importantă sursă de desfătare a muşteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenţia Dvs. într-o interpretare proprie a reţetei Domnului Bacalbașa.
Cârnăciori Picanţi (160gr finit / 180gr crud)
55 lei
Având la bază compoziţia cârnaţilor de Pleşcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră. (Reţetă originală Zexe)
Cârnaţi Zexe (170gr finit / 180gr crud)
55 lei
Reţeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat şi pe Matache, de-a rămas doar măcelar).
Pastramă din cotlet de berbecuţ dezosat (150gr finit / 200gr crud)
68 lei
Ca n-am mai avut bani de pulpă, care-i tare şi aţoasă.
Muşchiuleţ de berbecuţ (120gr finit / 200gr crud)
84 lei
”O bezea de carne”, aromatizată în baituri şi maturată la rece timp de două zile.
Mititei ,,Zexe”(Probabil cei mai buni din ţară) (65gr/buc finit / 80gr/buc crud)
9 lei
Invenţie Românească de la sfârşit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri şi condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătăriei noastre.
Cărnuri Alese
Muşchi de vită argentinian (165gr finit / 200gr crud)
120 lei
Bine fript, aşa şi aşa sau în sânge, cum vă place.
Antricot de vită maturat (270gr finit / 350gr crud)
170 lei
Adusă de peste mări şi ţări pentru gustul inconfundabil.
Pulpe de bibilică (de curte) cu os (160gr finit / 200gr crud)
62 lei
Aceeaşi bibilică, altă parte anatomică.
Piept de bibilică (de curte)/Piept de curcan (170/220gr finit / 200/250gr crud)
68 lei
Din bibilica, crescută liber şi neînghesuită de se ţine carnea pe oase.
Ceafă de Mangaliţă (185gr finit / 250gr crud)
86 lei
Carne de porc sănătoasă? Da! Porcul de Mangaliţă,”Uleiul de măsline pe patru picioare”, fără cholesterol, cu un conţinut de Omega 3,6 si 9 superior Somonului Recomadat copiilor, bătrânilor şi persoanelor cu probleme cardiovasculare şi căutat cu insistenţă de cunoscătorii sănătoşi datorită gustului de excepţie. Creşte într-un an cât alţii în trei luni şi dacă îl întâlniţi pe stradă îl recunoaşteţi după părul lânos, lung şi creţ, fapt ce i-a atras porecla de “ OAIE cu ŞORICI”.
Cotlet de porc iberic (270/150gr finit / 360/150gr crud)
130 lei
Servit cu fasole verde crocantă. Porc sănătos crescut cu ghinde.
Murături asortate (300gr)
25 lei
Murături de tot felul puse şi pritocite de Nuţa, soacra mea, cu pricepere moştenită de la bunica Oica ce-a tot perfecţionat reţeta în cei 94 de ani de viaţă.
Salată de sfeclă cu hrean (200/20gr)
23 lei
Din sfeclă coaptă îndelung şi servită cu hrean ras.
Salată din legume proaspete (300gr)
22 lei
Roşii, castraveţi, salată verde etc., combinate după cum vă e pofta.
Salată de ardei copt (200gr)
28 lei
Cu puțin ulei și oțet.
Salată verde (140/50/20gr)
20 lei
Salată cu o lămâie, că se poartă şi nu o putem evita.
Salată de varză (300gr)
18 lei
Frecată cu sare, oţet de mere şi ulei grecesc.
Salată de andive cu merişoare şi stafide (200gr)
30 lei
Amestec dulce acrişor, să vă meargă la suflet.
Salată de roșii cu brânză telemea (250/50gr)
32 lei
Cartofi prăjiţi pai (200gr)
24 lei
În untură de raţă, după reţată originală.
Cartofi chips (200gr)
26 lei
În untură de raţă, după reţată originală.
Cartofi copţi (350gr)
29 lei
În jar cu sos de smântână şi usturoi.
Cartofi Piure (00gr)
24 lei
Prăjit sau cu lapte, la alegere.
Piure cu trufe negre (300gr)
34 lei
Cartofi cu rozmarin (200gr)
24 lei
La cuptor cu ulei şi plantă, până se rumenesc.
Cartofi gratinaţi la cuptor cu pastă de brânză albastră (300gr)
32 lei
Un amestec de savori.
Fasole verde din grădină cu pesmet crocant (150gr)
32 lei
Prăjită la foc iute.
Varză călită în untură de raţă (250gr)
32 lei
Zăcută 4 ore la foc mic, dimpreună cu boabe de piper, dafin şi ceva afumatură... un deliciu!
Legume la grătar (130gr finit / 200gr crud)
28 lei
Întoarse o dată, stropite cu puţin ulei şi prăfuite cu sare.
Ciuperci la grătar (170gr finit / 200gr crud)
28 lei
Perpelite iute să nu se scorojească.
Sparanghel (150gr finit / 200gr crud)
48 lei
Cu unt şi roşii cherry.
Spanac Poarta Schei (180gr)
38 lei
O garnitură preparată după reţeta lui Viorel de la Poarta Schei.
Mămăliguţă pripită (250gr)
8 lei
Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele.
Mujdei de usturoi (200gr)
6 lei
Clasic românesc, strivit în piuliţă, cu sare, ceva ulei şi botezat cu apă chioară.
Sos de usturoi (200gr)
8 lei
Cu supă de pui şi nişte ardei iute, tocat.
Telemea de oaie (100gr)
28 lei
Din marginimea Sibiului, presărată cu neghilica, adusă de un cioban atent selecţionat.
Caşcaval de oaie (100gr)
42 lei
Aşa de bun e, că mi-e şi ruşine să vă spun că îl face la Horezu... un spaniol.
Unt cu trufe negre (50gr)
18 lei
Amestecat bine şi sărat puţin.
Unt (50gr)
7 lei
De 83° ca să fie demn de numele lui.
Smântână (100gr)
6 lei
Din lapte de vacă, covâşit de un palestinian, prieten cu spaniolul de mai sus.
Măsline greceşti (100gr)
15 lei
Kalamata, că nu am găsit mai bune.
Măsline verzi (100gr)
15 lei
Italienești, crocante de zici că abia sunt puse în saramură.
Ardei iute (1 buc)
2 lei
...sper, dacă nu, cereţi altul.
Chifle albe sau negre (1 buc)
3 lei
Acum scoase din cuptor.
Prăjituri Românești Istorice – Restituiri
Take Ionescu (125gr)
38 lei
Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment se petrece în anul 1908, când Take Ionescu creează Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui PP Carp. Pentru a sărbători această iniţiativă, membrii partidului nou înfiinţat comandă laboratoarelor de cofetărie Grand Hotel du Boulevard, prăjitura ce avea să poarte numele de "Take Ionescu", iniţiatorul proiectului. Aceasta conţine cremă de fistic, cremă de ciocolată şi blat de migdale şi cacao.
George Enescu (130gr)
38 lei
Un desert special creat de către cofetarii Casei Capşa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeaşi bază ca şi Joffre, dar puţin mai îndrăzneaţă prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier şi aiciditatea bucăţilor de portocală confiată, prăjitura George Enescu este un desert-răsfăţ pentru iubitorii de ciocolată negră.
Prăjituri Cosmopolite cu Multă Ciocolată
Le Petit-Antoine (130gr)
42 lei
Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best-sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006, Phoenix - Statele Unite). Numit de critici “operă de artă în miniatură”, acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousse-ului de Gianduja şi fineţea glasajului din ciocolată cu lapte.
Jardin D’Eden (135gr)
40 lei
Am creat pentru meniul nostru o variantă personală a Grădinii Edenului, prăjitura concepută la “Maison Vergne”: mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar şi fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat uşor din bezea şi alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franţei.
Foret-Noire (130gr)
38 lei
Inventată în Germania secolului al XX-lea de către Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autorităţile germane pentru a-i proteja componenţa conţine la bază ''vişine, frişcă, unt sau o combinaţie între cele două, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în frişcă sau unt şi decorate cu bucaţi de ciocolată''. La noi o găsiţi cum ar spune francezul ''revisité'' şi adaptată gustului românesc: mousse de ciocolată neagră Caraibe 66%, pus în valoare de un coulis de vişine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar şi blat pufos de cacao însiropat cu vişinată.
Trois Chocolats (125gr)
38 lei
Un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată: Caraibe 66%, creată dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantaţii aflate pe ţărmul Mării Caraibelor, Guanaja 41%, al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte şi Ivoire, ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie, toate aşezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.
Prăjituri cu Mai Puțină Ciocolată, sau Chiar Deloc
Cocozette (135gr)
38 lei
Blat însiropat cu sirop de vanilie, mousse lejer de cocos şi inserţie de fructe de pădure, ciocolată Valrhona cu căpşune.
Medovik (125gr)
36 lei
Blaturi din miere, cremă de caramel şi smântână. Perfecţiunea într-o prăjitură.
Tarte
Sensation Blanche (120gr)
38 lei
Blat de tartă fondant din migdale umplut cu pralină de alune de pădure şi cremă delicată din ciocolată albă Ivoire şi vanilie de Madagascar.
Prăjituri de Casă
Tartă de mere cu înghețată (200/70gr)
33 lei
Nici prea dulce, nici prea acrişoară, numai bună de savurat lângă cupa de îngheţată cu vanilie. Merele şi scorţisoară sunt în armonie perfectă cu un aluat fraget şi sfărâmicios.
Cheesecake (160gr)
30 lei
Textură extra cremoasă şi densă de cremă de brânză şi blatul crocant de biscuiţi sunt într-o combinaţie irezistibilă.
Tort de ciocolată (170gr)
30 lei
Desertul ideal pentru cei care iubesc gustul de ciocolată intensă, alunele de pădure îmbinate perfect cu stafidele aromatizate în alcool şi coajă de portocală.
Papanași (250gr)
34 lei
Papanași crocanți la exterior, moi și aromați la interior, acompaniați de smântână catifelată și dulceață savuroasă (vișine sau afine).
Înghețată
Înghețată cupă (70gr)
12 lei
Îngheţata noastră este lucrată manual, cu vanilie (nu esenţă!), ciocolată, fructe (nu pastă) şi piureuri fără zahăr adăugat.
Sortimente: ciocolată şi brownie, vanilie de Madagascar, colivă, fistic iranian, cafea, pralină, arahide, orez cu lapte, eugenie, căpşuni, lămâie şi lime, mango şi fructul pasiunii, cocos copt, banană, vişine, cireşe amare şi multe altele, în funcţie de sezon şi inspiraţie.
Sortimente: ciocolată şi brownie, vanilie de Madagascar, colivă, fistic iranian, cafea, pralină, arahide, orez cu lapte, eugenie, căpşuni, lămâie şi lime, mango şi fructul pasiunii, cocos copt, banană, vişine, cireşe amare şi multe altele, în funcţie de sezon şi inspiraţie.
BĂUTURĂ
Afinată (25%)
26 lei
Vișinată (28%)
26 lei
Țuică (38%)
26 lei
Caisată (30%)
28 lei
Palincă tradițională Oșenească (50%)
34 lei
Pere sau Prune
Palincă bătrână prune, caise sau gutui (50%)
38 lei
Palincă de pere piperate (50%)
39 lei
Whisky
Chivas Regal 12 YO ()40%
32 lei
Glenfiddich 12 YO (40%)
38 lei
Johnnie Walker Blue Label (40%)
125 lei
Din carmangeria proprie
Jack Daniels single barrel (45%)
38 lei
Lagavulin 16 YO (40%)
65 lei
Vodca
Rusky Standard (40%)
22 lei
Beluga Noble (40%)
35 lei
Belvedere Vodka (40%)
38 lei
Cocktails
Aperol Spritz (300ml)
44 lei
Campari orange (250ml)
44 lei
Cuba libre (350ml)
44 lei
Gin tonic (300ml)
44 lei
Hugo (250ml)
44 lei
Pina Colada (300ml)
44 lei
Green apple non-alcoolic (300ml)
38 lei
Mojito non-alcoolic (300ml)
38 lei
Vermut și lichioruri
Martini alb/roșu (15%)
25 lei
Campari (25%)
25 lei
Bailey’s (17%)
25 lei
Digestive
Amaretto (28%)
28 lei
Jagermeister (35%)
28 lei
Amaro Averna (40%)
28 lei
Fernet Branca (42%)
28 lei
Cognac
Jidvei Vinars (42%)
28 lei
Courvoisier VSOP (40%)
35 lei
Brâncoveanu XO (40%)
30 lei
Hennessy XO (40%)
115 lei
Rom
Zacapa 23 YO (40%)
60 lei
Angostura (40%)
25 lei
Ursus (330ml)
18 lei
Clausthaler (fara alcool)(330ml)
22 lei
Zăganu draught (400ml)
30 lei
Warsteiner - bere blondă (500ml)
26 lei
Warsteiner - bere brună (330ml)
24 lei
Zăganu - bere blondă (500ml)
28 lei
Limonadă clasică (450ml)
30 lei
Limonadă cu fructul pasiunii (450ml)
34 lei
Limonadă cu căpșuni (450ml)
34 lei
Fresh portocale / grepfrut (330ml)
32 lei
Sucuri naturale de fructe (250ml)
24 lei
Suc de mere BIO (330ml)
26 lei
Pepsi, Mirinda, 7Up, Evervess (250ml)
19 lei
Lipton Ice Tea (250ml)
19 lei
Plată (500ml)
15 lei
Carbogazoasă (500ml)
15 lei
Plată (750ml)
22 lei
Carbogazoasă (750ml)
22 lei
Espresso scurt sau lung (60/120ml)
16 lei
Cappucino (330ml)
20 lei
Latte (330ml)
22 lei
Nessfrappe (330ml)
26 lei
Nessfrappe cu înghețată (330ml)
34 lei
Cafea Turcească la ibric (60/120ml)
16 lei
Ceai (infuzie de plante sau fructe) (250ml)
16 lei
VINURI
- Românești Albe 750ml
- Românești Rose 750 ml
- Românești Roșii 750ml
- Vinurile Casei (1 litra = 250ml)
- Vin Spumant & Șampanii
- Vinuri Internaționale
Fetească
Fetească Regală
120 lei
Sec 13% - Crama Liliac - Transilvania
Fetească Regală
160 lei
Sec 13.5% - Sole - Cramele Recaş - Banat
Fetească Albă
150 lei
Sec 12% - 1000 Chipuri – Crama Iordache – Dealul Mare
Sauvignon Blanc
Chateau Valvis
230 lei
Sec 13.5% - Domeniile Sâmburești – Oltenia
Primordial Organic
170 lei
Sec 13% - Domeniul Bogdan – Dobrogea – BIO
Caii de la Letea vol. II
150 lei
Sec 12.5% - Crama Sarica Niculitel – Dobrogea
Private Selection
220 lei
Sec 13% - Crama Liliac - Transilvania
Chardonnay
Sole
160 lei
Sec 13.5% - Cramele Recas – Banat
Primordial Organic
170 lei
Sec 14% - Domeniul Bogdan – Dobrogea BIO
Princeps Reserva
210 lei
Sec 13% - Crama Sarica Niculitel – Dobrogea
Valahorum
120 lei
Sec 13.5% - Crama Tohani - Dealul Mare
Alte Soiuri
Aligote
150 lei
Sec 13% - Caii de la Letea Princeps – Sarica Niculitel – Dobrogea
Zghihara
150 lei
Sec 12.7% - Diamond – Domeniile Averesti – Moldova
Cramposie Selectionata
150 lei
Sec 13% – Crama Avincis – Valcea
Pinot Grigio
140 lei
Sec 12% – Nocturne – Crama Purcari – Moldova
Muscat Ottonel
200 lei
Dulce 11.5% – Ice Wine – Crama Liliac – Transilvania (375 ml.)
Sarba Barrique
160 lei
Sec 12.5% – Bacanta – Crama Garboiu – Vrancea
Mănăstirea Riesling
250 lei
Sec 14% - Crama Gitana - Republica Moldova
Asamblaje
Negrini Hex
140 lei
Sec 13.5% – Crama Negrini – Oltenia (Sauvignon Blanc & Feteasca Regala)
Solo Quinta
220 lei
Sec 13% – Cramele Recas – Banat (Chardonnay & Muscat Ottonel & Feteasca Regala & Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon)
Imperfect
180 lei
Sec 13.5% – Crama Rasova – Dobrogea (Feteasca Alba & Feteasca Regala)
Cuvee Pacs
160 lei
Sec 12.7% – Crama SERVE – Dealu Mare (Pinot Noir & Riesling de Rhin & Feteasca Alba)
Domaine Ceptura Blanc
240 lei
Sec 12.9% – Crama Davino – Dealu Mare (Sauvignon Blanc & Riesling Italian & Feteasca Alba)
Terra Romana
150 lei
Sec 13% - Crama SERVE - Muntenia (Merlot & Fetească Neagră & Cabernet Sauvignon)
Caii de la Letea Princeps
150 lei
Sec 13% - Crama Sarica Niculitel – Dobrogea (Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah)
Imperfect
180 lei
Sec 13% - Crama Rasova - Dobrogea (Syrah)
Sole
160 lei
Sec 11.5% - Cramele Recaş - Banat (Fetească Neagră & Pinot Noir)
Busuioaca
150 lei
Sec 13.5% - Diamond - Domeniile Averești - Moldova (Busuioaca)
Sapiens
160 lei
Sec 13.5% - Crama Purcari - Moldova (Cabernet Sauvignon & Saperavi)
Solo Quinta Rose
220 lei
Sec 13.5% - Cramele Recaş - Banat (Pinot Noir & Cabernet & Cabernet Franc & Cadarca & Gewurztraminer)
Cuvee Alexis
150 lei
Sec 12.5% - Crama Avincis – Valcea (Cabernet Sauvignon & Merlot)
Cuvee Sissi (375 ml)
80 lei
Sec 13% - Cramele SERVE - Muntenia (Pinot Noir)
Domaine Ceptura Rose
200 lei
Sec 13.6% - Crama Davino - Dealu Mare (Cabernet Sauvignon & Merlot)
Fetească Neagră
Limited Edition
140 lei
Sec 13% - Crama Purcari - Moldova
Epiphanie
280 lei
Sec 14.9% - Domeniile Sarica Niculiţel - Dobrogea
Imperfect
300 lei
Sec 15.3% - Crama Rasova - Dobrogea
Merlot
Agum
150 lei
Sec 13.5% - Cramele Negrini – Oltenia
Selene
180 lei
Sec 13.5% - Cramele Recas – Banat
Bacanta
220 lei
Sec 14.8% - Crama Gârboiu - Vrancea
Cabernet Sauvignon
Chateau Valvis
240 lei
Sec 14% - Domeniile Sâmbureşti - Oltenia
Selene
180 lei
Sec 14% - Cramele Recaş - Banat
Cabernet Sauvignon
270 lei
Sec 14.8% - Crama Oprișor - Oltenia
Alte Soiuri
Negru de Drăgăşani
230 lei
Sec 14.5% - Crama Avincis - Oltenia
Novac
270 lei
Sec 13% - Prince Stirbey – Crama Agricola Stirbey – Oltenia
Pinot Noir
150 lei
Sec 13.5% - Sur Mer - Crama Rasova – Dobrogea
Rară Neagră
150 lei
Sec 13.5% - Sapiens – Crama Purcari – Moldova
Shiraz Valahorum
120 lei
Sec 13.5% - Crama Tohani - Dealul Mare
Asamblaje
Cuvée Uberland
280 lei
Sec 14% - Crama Recaş - Banat (Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră & Negru de Drăgăşani)
Lupii
320 lei
Sec 14.5% - Crama Gitana – Moldova (Cabernet Sauvignon & Merlot & Saperavi)
Flamboyant
410 lei
Sec 14.5% - Crama Davino - Muntenia (Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră)
Drăgaică Roșie
180 lei
Sec 14.5% - Crama Oprișor - Oltenia
Alb
Fetească Albă
44 lei
Sec 13% - Tohani
Aligote
44 lei
Sec 12.5% - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea
Vin alb cu aromă discretă florală, gust placut, corpolenţă medie susţinut de o bună aciditate.
Vin alb cu aromă discretă florală, gust placut, corpolenţă medie susţinut de o bună aciditate.
Rose
Busuioacă
44 lei
Sec 11.5% - Tohani
Rose
44 lei
Sec 12.5% - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea
Asamblaj din Merlot şi Syrah. Vin rose cu aromă elegantă de fructe roşii de pădure. Gust proaspăt, vioi, intens fructat cu o foarte bună aciditate.
Asamblaj din Merlot şi Syrah. Vin rose cu aromă elegantă de fructe roşii de pădure. Gust proaspăt, vioi, intens fructat cu o foarte bună aciditate.
Roșu
Fetească Neagră
44 lei
Sec 14.5% - Tohani
Merlot
44 lei
Sec 14.5% - Domeniul Bogdan - Dobrogea-BIO
Vin roşu, rubiniu cu aromă fructată de cireşe negre şi coacăze, cu note de catifea şi ciocolată. Gust plin, cu tanini bine integraţi, echilibrat, urmat de un post gust remarcabil.
Vin roşu, rubiniu cu aromă fructată de cireşe negre şi coacăze, cu note de catifea şi ciocolată. Gust plin, cu tanini bine integraţi, echilibrat, urmat de un post gust remarcabil.
Domeniile Urlați
Pelinuri de Urlați (5 minute de plăcere)
36 lei
11.5%-12% - Domeniile Urlați - Dealu Mare
Folosit inițial ca medicament, datorită proprietăților terapeutice ale plantei cu același nume, vinul pelinul a intrat la sufletul românului în ultima sută de ani datorită gustului inconfundabil.
Domeniile Urlați (tot Dealu Mare, n-ai ce face!) cu talentul prietenului Adrian și devotamentul și priceperea fiului Gabi, ce gospodărește crama de câțiva ani încoace, au reușit sa readucă în atenția românului iubitor de vin un produs uitat, PELINUL.
Listat și promovat în Zahanalele ZEXE încă din anul 2009, pelinul este din ce în ce mai solicitat de către mulți din mușterii noștri.
Vi-l propunem în trei variante: alb, rose și roșu!
ZZ Pelin Alb
100 lei
Demisec 12.5% - Domeniile Urlaţi - Frizante - Muntenia
ZZ Pelin Rose
100 lei
Demisec 12.5% - Domeniile Urlaţi - Frizante - Muntenia
Celest Rose
130 lei
Sec 13% - Villa Vinea – Transilvania (Pinot Noir vinificat în rose)
Cuvee de Purcari alb
200 lei
Sec 12.5% - Moldova (Chardonnay & Pinot Blanc & Pinot Noir)
Vinuri Albe (750ml) – Franța 🇫🇷
Louis Latour Chablis 1ER CRU
450 lei
Henri Bourgeois "La Demoiselle de Bourgeois"
360 lei
Vinuri Albe (750ml) – Italia 🇮🇹
Feudi di San Gregorio Greco di Tufo
170 lei
Jermann Chardonnay
270 lei
Lugana Ca'Dei Frati
190 lei
Banfi San Angelo Pinot Grigio
190 lei
Vinuri Rosé (750ml) – Franța 🇫🇷
Château Minuty M de Minuty Côtes de Provence
240 lei
Vinuri Roșii (750ml) – Italia 🇮🇹
Ornellaia Le Volte dell' Ornellaia
220 lei
Banfi Brunello di Montalcino
450 lei
Champagne & Prosecco (750ml) 🥂
Moet & Chandon Brut Imperial
550 lei
Villa Sandi Millesimato Brut Prosecco Rosé Villa
150 lei
Sandi Millesimato Brut Prosecco Superiore
180 lei
Prosecco Villa Sandi Il Fresco Brut (200ml)
50 lei
Adresă
Strada Democrației, nr. 4
Ploiești, România
Adresă
Strada Democrației, nr. 4
Ploiești, România
© 2025 Interbelic by Zexe